Kıtır kıtır…
Bu susamlı tuzlu simit tarifi, kıtır kıtır bir dokusuyla baş döndürüyor. Lezzetini ilk günkü gibi koruyor ve bayatlamıyor. Eğer bu hamuru ilk kez hazırlıyorsanız, hamurişi yapmanın püf noktalarına bir göz atmanızı öneririm.

Tarifimde özellikle çörek otundan bahsetmek istiyorum. Çörek otunun sağlık açısından pek çok faydası olduğu sık sık ifade ediliyor. Hadisi şeriflerde dahi “her derde deva” olduğu yazılıyor.
Çörek otunun kanseri yavaşlatıcı etkileri olduğu, özellikle akciğer kanserine karşı koruyucu olabileceği söyleniyor. Bu, hücre yenileme özelliğinden kaynaklanıyor. Ayrıca kanı sulandırıcı ve kan şekerini dengeleyici etkileriyle kalbi korurken, üst solunumu da destekliyor.
Mikroplara karşı koruyucu olması da çörek otunun en önemli etkilerinden biri. Zaten poğaça veya simit gibi hamur işlerine, hem çörek otu hem de susam eklemek harika bir tercih.
Ben bu tarifte ayrıca çia tohumu kullandım. Bu tohumun da vücuda pek çok faydası olduğu biliniyor. Hatta rejim yapanlar için önemli bir besin kaynağı olabilir.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!
İlk defa böyle bir hamur yapıyorsanız hamurişi yapmanın püf noktalarına bir bakabilirsiniz.

Herşeyin fazlası zarar
Susamlı tuzlu simit
Course: AtıştırmalıkCuisine: TürkDifficulty: Kolay10
kişilik30
minutes15
minutes220
kcal45
minutesAğızda dağılan..mis gibi mahlep kokulu susamlı simit
Malzemeler
125 gr margarin (oda sıc.),
1 çay bardağı z.yağ,
2 yumurta ( 1 inin beyazı dışarı ; üstü için),
2 yemek kaşığı yoğurt,
aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı ..)
Tuz ,
1- 1 yemek kaşığı sirke, (1-2-3) üstüste koyup köpürtürseniz daha da çıtır oluyor.)
2- 1 yemek kaşığı limon
3- 1 kabattma tozu
1 çay kaşığı mahlep,
- üzerine
Yumurta akı,
susam ,çörek otu,
Talimatlar
- Derin bir kaba Bütün malzemeleri (un hariç) tek tek ekleyelim.

- Unu yavaş yavaş ekleyelim yaklaşık 4 bardak un alıyor..fakat farklılık göstereceğinden aldığı kadar..yani eline yapışmayacak , yumuşak hale gelene kadar ekle.

- Şekil verip önce yumurta akına sonra susama -ya da çörek otuna batırın. Ya da susam ve çörek otunu karıştırın.



- Minik simitlerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk. pişirin…altı pişmişse olmuştur.

Tarif videosu
