Kıtır kıtır…
Susamlı tuzlu simit tarifini çok seveceksiniz. Kıtır kıtır oluyor ama 1-2 gün sonra yumuşuyor ama bayatlamıyor. Bu yüzden az ölçüyle hemen tüketmek için yapabilirsiniz.
İlk defa böyle bir hamur yapıyorsanız hamurişi yapmanın püf noktalarına bir bakabilirsiniz.
Bu tarifimde çörek otundan bahsedeyim.

Çörek otunun faydaları hadisi şeriflerde bile vardır. ‘Ölümden başka her derde deva’ olduğu yazıyor.
Çörek otu = Çoğu kanseri yavaşlatırken..akciğer kanserine karşı bizi koruduğu söyleniyor. Çünkü hücreleri yenileme etkisi vardır.
Kanımızı sulandırıyor ve kan şekerimizi düşürüyor , kalbimizi korurken üst solunumumuzu da koruyor..
En önemli etkilerinden biri de mikroplara karşı koruyucu olmasıdır. Zaten poğaça gibi simit gibi hamurişlerine çörek otu ve susam yakışıyor.
Ben tarifimde çia tohumu kullandım. Onun da faydalı olduğunu hatta rejim yapanlar için önemli bir besin olduğunu söylüyorlar.
Herşeyin fazlası zarar

Susamlı tuzlu simit
Servis
5-10 kişilik
Hazırlama
30 dk
Pişirme
15 dk
Kalori
220 kcal
Malzemeler
Hamuru;